Rasebeskrivelser

Rhodesian Ridgeback:

Rhodesian Ridgeback er en hund som har sitt opphav fra det Sørlige Afrika.

Rasen ble laget for å være en fungerende jakt-, og vakthund. Derfor skal man ikke være forbauset om RR'en både vokter sitt hjem, og gjerne vil spore vilt. I Afrika var den en av få raser som ble brukt på løvejakt. Jobben til Ridgebacken var å spore opp løven, og holde den til jegeren kom på skuddhold. Derfor skal også RR'en ha en viss "fornuft". Selv om den til tider kan være litt gjemt.

Ridgebacken gjenkjennes ofte pga pelsen som vokser feil vei på ryggen. Denne er nedarvet fra Hotentotthunden, og kalles for en ridge. Det er en utrolig rask, sterk og smidig hund, og omtales som "verdens raskeste hund på lange distanser". Det er få ting som er mer facinerende enn å se en rr løpe i terrenget.

Som personlighet er rasen lojal og tillitsfull mot sin familie, men ikke så opptatt av "alle andre". Den er utrolig intelligent og kan være en utfordring å trene. Dette skal aldri løses med vold eller harde metoder. En RR er en følsom hund, førermyk og eierens opppgave er å vise hunden en verdig belønning for dens strabaser ;). Det blir alltid latter med en RR i hus. Full av personlighet, "RR-fakter" og humor. Og en god dose selvstendighet.


Les masse nyttig informasjon hos Norsk Rhodesian Ridgebackklubb

Belgisk Fårehund: 


Historikk:
Belgiske fårehunder – groenendael, malinois, laekenois og tervueren så dagens lys som rase i 1891. Fra å være en gjeterhund, har den utviklet seg til å bli en allsidig bruks- og familiehund. I de siste tjue år av det 19. århundre oppstod det i mange europeiske land en interesse for å skape en eller flere “nasjonale hunderaser”. I Belgia var det Professor A. Reul, dyrlege i Cureghem nær Brussel, som begynte å interessere seg for å prøve å skape en belgisk fårehundrase. I 1899 bestemte raseklubben at den langhårede belgiske fårehunden skulle være sort, den korthårede rødgul med sorte hårspisser, og den ruhårede askefarget grå. Alle andre farger blir forbudt. I 1907 ble også den ikke- sorte, langhårede belgiske fårehunden, den rødgule, ruhårede belgiske fårehunden, og den sorte, korthårede belgiske fårehunden anerkjent i rasen.


Egenskaper/Mentalitet:
Belgieren er meget livlig, glad, vaktsom og oppmerksom - du kan være sikker på at den får med seg det aller meste. Dessuten er den intelligent, lettlært og enormt arbeidsvillig. Får den ikke utløp for sin sprudlende energi og arbeidslyst, risikerer vi å ende opp med en såkalt «problemhund». Miljøtrening og sosialisering i løpet av det første leveåret er viktig. Overfor sin eier er rasen myk og kjærlighetsfull, men i forhold til ukjente mennesker kan den være uinteressert.


Masse info på NKK sine sider og http://www.nbfk.no/